Storys & Projekt

UMA i media: Projekt av masterstudent Maïté Biechy publicerat på KooZA/rch

umbraco.MacroEngines.DynamicXml

Masterstudenten Maïté Biechy på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet har fått sitt projekt om den ohållbara situationen i Östersjön publicerad på KooZA/rch. På sajten visas speciellt utvalda projekt som utforskar och utmanar rollen för arkitektoniska ritningar i nutidspraxis.

I projektets proposition leker Maïté Biechy med dess mottagande och flexibilitet av att anses vara en utopisk fiktion eller som möjlig och nödvändig verklighet. Hon använder sig av tecknade serier för att diskutera ironin i de officiella aktörernas utlåtanden och för att föreslå ett samarbete för att nå de påstådda gemensamma målen.

Propositionen kommuniceras till EU i ett öppet brev i form av en hemsida: eu-takes-the-plunge.weebly.com

Finals Printing A1 Maïté Biechy Page 1

I intervjun på KooZA/rch beskriver hon hur hon på UMA lärt sig kombinera två sätt att tänka. Det första sättet är att arbeta med abstrakta och konceptuella idéer och det andra att konfrontera verkligenheten på ett radikalt sätt genom att ta projektet utanför skolan. Hon säger att paradoxen av att kombinera dessa tankesätt i det här väldigt fiktiva projektet är att hon aldrig tidigare känt sig så förankrad i sin förmåga att agera i den verkliga världen.

Map

 

Artikeln: KooZA/rch.com

Öppet brev till EU: eu-takes-the-plunge.weebly.com

 

För mer information, kontakta gärna:

Emelie El-Habta, Institutionsadministratör på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet
E-post: emelie.el-habta@umu.se

Läs mer om Arkitekthögskolan vid Umeå universitet

 

  • Om Storys & Projekt

    Storys & Projekt är en yta för kortfattade uppdateringar om verksamheten på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet. Här finns bland annat notiser från pågående projekt, länkar till artiklar från olika medier, sammanfattningar från öppna föreläsningar och rapporter om olika samarbeten. Klicka på titlarna för att läsa varje story i sin helhet.