Storys & Projekt

Öppen föreläsning: Cruising Time-Zones

umbraco.MacroEngines.DynamicXml

Genom att besöka två decennier av forskning inom arkitektur och stadsplanering definierades en resa genom olika latituder och tidszoner. Föreläsningen erbjöd en granskning av adaptionen och integrationen av nya koncept ur ett sociokulturellt perspektiv och nämner projekt från tex. Caracas, New York och Shanghai. 

Genom att besöka två decennier av forskning inom arkitektur och stadsplanering definierades en resa genom olika latituder och tidszoner. Föreläsningen erbjöd en granskning av adaptionen och integrationen av nya koncept ur ett sociokulturellt perspektiv och nämner projekt från tex. Caracas, New York och Shanghai. De projekt som beskrevs delade alla en strävan efter social hållbarhet och behandlar staden som en plats för interaktion, utbyte och ansvarsfull utveckling. Projekten definierades av sina funktionella och geografiska kontexter men också av metoder för tvärvetenskapliga praktiker.

Luciano Landaeta är arkitekt och stadsplanerare. Han slutförde sin MS i Arkitektur och stadsplanering 1997 och har mer än 20 års erfarenhet internationellt som arkitekt, både akademiskt och praktiskt. Han har arbetat på designstudios och vid institutioner för visuell kommunikation så som GSAPP Columbia University, New York Institute of Technology, Universidad Central de Venezuela, Universidad Simon Bolivar, Cairo University, Tongji University of Shanghai och på Hong Kong University som besökande forskare och reviewer. Landaeta har en solid expertis i storskaligt byggande med mer än ett dussin färdigställda byggnader bakom sig i New York, Jakarta, Shanghai, Hangzhou, Caracas, Bogota, Monterrey och har samarbetat med Steven Holl Architects, Perkins Eastman Architects and Planners, Santiago Calatrava LLP, OMA / AMO och BDP UK.    Han arbetar nu som Universitetsadjunkt på Arkitekthögskolan i Umeå och i sin egen firma Urbn'ita som har aktiva projekt i Colombia, Bahamas, Kina och Mexiko.

Bild: Luciano Landaeta

  • Om Storys & Projekt

    Storys & Projekt är en yta för kortfattade uppdateringar om verksamheten på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet. Här finns bland annat notiser från pågående projekt, länkar till artiklar från olika medier, sammanfattningar från öppna föreläsningar och rapporter om olika samarbeten. Klicka på titlarna för att läsa varje story i sin helhet.