Storys & Projekt

Projekt från sommarskola i Træna på utställning vid DOGA, Oslo

D59AA9DC-7068-45F7-A0B6-D7076CE8710C
Under sommaren 2018 höll Arkitekthögskolan vid Umeå universitet  en sommarskurs med workshops i samarbete med aktörer i en rad olika städer samt med andra lärosäten. En av dessa skedde i norska Træna - en kommun som skolan samarbetat med även tidigare. Projektet visar den kommande månad på en utställning vid Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo. 

Workshopens tema var "Un-Urban Experiments" och skedde i samverkan med School of Visual Arts (New York),  Oslo School of Architecture and Design (Norway), och Norwegian Centre for Design & Architecture. 

Projektet presenterades under torsdagen den 10 januari 2019 på en årlig konferens vid Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo. Det finns där också utställt under den kommande månaden. 

Bilder från evenemanget:  TENK TRÆNA

  • Om Storys & Projekt

    Storys & Projekt är en yta för kortfattade uppdateringar om verksamheten på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet. Här finns bland annat notiser från pågående projekt, länkar till artiklar från olika medier, sammanfattningar från öppna föreläsningar och rapporter om olika samarbeten. Klicka på titlarna för att läsa varje story i sin helhet.