Storys & Projekt

Utställning: TimeFramed – stadsfragment

umbraco.MacroEngines.DynamicXml

Ett fragment av en träpaviljong, skapad av årskurs 1 på Arkitektprogrammet 2018/2019, ställdes ut på Rådhustorget i Umeå. Fragmentet kan användas som scen för framträdanden, för att vila eller för att sitta och ta en glass.

Installationen är en fjärdedel av en träpavoljong vars övriga tre delar står utanför Arkitekthögskolan på Konstnärligt campus. Syftet med att placera delar av paviljongen på olika platser i staden var att utlösa nyfikenhet och bygga broar mellan samhället och skolan.

Den del av paviljongen som installerats på Rådhustorget är tillfällig, flexibel och mångsidig och kan användas som en scen för framträdanden eller som en plats för att hänga eller vila. Tanken är också att den ska utgöra en plattform för möten och vara ett gemensamt utrymme för interaktion, inramning av rummet och ett skydd för kroppen.

Projektet var ett samarbete mellan Umeå kommun och Arkitekthögskolan.

  • Om Storys & Projekt

    Storys & Projekt är en yta för kortfattade uppdateringar om verksamheten på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet. Här finns bland annat notiser från pågående projekt, länkar till artiklar från olika medier, sammanfattningar från öppna föreläsningar och rapporter om olika samarbeten. Klicka på titlarna för att läsa varje story i sin helhet.